Jay Lument Popoffal kooperált: Egyszerre 7 dal a toplistákon

Kategória: Hírek

Jay Lumen Popoffal kooperált. A dal alig 1 hét alatt a Beatport eladási listájának 5. helyéig száguldott. Mindeközben Jay ismét beállított egy nemzetközi rekordot, hiszen egyszerre 7 dallal szerepelt a Beatport toplistáin. Erre nemzetközi szinten sem volt még példa külön kiadványok esetében.


Jay Lumen immár mindennapjaink hosévé vált, hiszen hétrol hétre olyan eredményekkel rukkol elo, melyek alapjaiban írják át nem csak a hazai, de a nemzetközi zenei szcénát is. Ezúttal szintén szenzációval rukkol elo, hiszen az egyik nagyágyú, Umek után most ismét egy „A” kategóriás DJ-vel, a nemrégiben hazánkban is megfordult Popoffal kooperált egy EP erejéig. Ez már önmagában is szenzációértéku hír lenne, hiszen a külföldi online sajtó és a zenei szakma egyértelmuen óriási várakozással nézett a dolog elé.


A kiadvány a Form kiadónál látott napvilágot, melyet az éppen fent említett Popof mondhat magáénak. Hogy a kislemez mennyire sikerült jól, arra méltó válasz arra, hogy a Coming To Pumping névre keresztelt foidos nótájuk alig egy hét alatt a Beatport tech house toplistájának 5. helyéig száguldott, míg az EP második dala is a Top20-ban végzett. Arról nem is beszélve, hogy szinte az összes jelentos nemzetközi DJ a lemezes táskájában hordja. Így hát a kislemez nem is adott okot csalódásra.


Persze nem is csoda, hogy Popof jó ötletnek tartotta a Jay-el való együttmuködést, hiszen hazánk talán legismertebb nemzetközi szóló exportcikke már számos alkalommal bizonyított mind a DJ pultban, mind a toplistákon. Ez ezúttal sem volt másképp, hiszen a Coming To Pumping EP 2 dala mellett és azzal egy idoben Jay Lumen további 5 dallal szerepelt a Beatport chartjain. Erre külön kiadványokkal még nemzetközi szinten sem volt példa, hiszen így egyszerre 7 dallal szerepelt a világ legjelentosebb elektronikuszenei online boltjának toplistáin. Erre utoljára éppen Jay szolgáltatott példát, hiszen még 2008-ban megjelent albumáról az összes dal bejutott az eladási toplistákra, mellyel a Beatport történetének legsikeresebb nagylemezét tudhatta magáénak. Ekkor az album mind a 10 dalával egy idoben képviseltette magát a chartokon.


„Minden megjelenésem esetében ugyanazt a vizsgadrukkot érzem.” – mondta Jay – „az ember soha nem tudhatja elore, hogy egy adott dal mit jelent majd azoknak, akik meghallgatják és buliznak rá és hogy igazán sikeres lesz e. Alex (Popof) nagyjából ugyanígy van vele és o is a maximumra és a minoségre törekszik, így elég hamar megtaláltuk a közös hangot. Próbáltuk mindkettonk zenei világát belevinni a dalokba és valami pluszt átnyújtani magunkból azoknak, akik majd meghallják a közös munka gyümölcsét. Élmény volt ez az együttmuködés. Az már csak hab a tortán, hogy ezzel egy idoben a másik 2 szóló kiadványom is a toplistákon bizonyított.”

 

Jay Lumen tehát ismét magasra helyezte a mércét, mely mindannyiunk számára garanciát jelent a minoségre és az önfeledt bulikra a jövoben is.

2011-07-30